About Me

My photo
Assalamualaikum... Manisnya senyuman itu menunjukkan keakraban dan kemesraan biarpun tiada sebarang ungkapan kata2. Renungan matamu menceritakan sejuta kisah.. kenangan itu akan di abadikan di lubuk sanubari selagi hayat di kandung badan.. menjadi kebanggan pada aku andai dapat memuaskan hati kalian dengan hasil karya yg aku hasilkan. Setiap tempahan akan aku siapkan dengan sebaik mungkin. Diharapkan hasil karya aku dapat membawa sekurang-kurangnya sekuntum senyuman pada kalian dan mereka yang tersayang. pada kalian yang sudah,sedang dan akan 'berurusan'degan aku..tiada ungkapan yang dapat ku sampaikan melainkan jutaan terima kasih yang tak terhingga. Setiap tempahan merupakan kepercayaan dan sokongan pada hamba yang fakir ini..yang sentiasa ingin memperbaiki dan mencari.... terima kasih.. wassalam...salam sejahtera..

Sunday, May 27, 2012

lukisan potret terbaru... - MENGGAPAI BINTANG DI LANGIT... -

Assalamualaikum....& Salam Seni...

Gambar Lukisan Potret ni merupakan lukisan terbaru aku sempat siapkan...& berkesempatan untuk aku upload.
Maaf kan aku,sebenarnya banyak lagi yang aku tak upload.Aku cuma upload sebahagian daripadanya.
Untuk potret kali ni,merupakan tempahan en,Fadzly daripada Johor.Berukuran 60 x 40 cm,aku gunakan pensel faber castel 6B.
Beliau minta untuk aku tulis "MENGGAPAI BINTANG DI LANGIT " pada potret ni.beliau juga bagi aku beberapa keping gambar utk aku pilih & aku pilih gmbr seperti di bawah utk aku sesuaikan dgn ayat tadi..(O:

:: TERIMA KASIH EN.FADZLY..


 
*Tak seperti kebanyakan lukisan2 aku sebelum ni yang byk guna teknik gosok,boleh katakan sekarang aku lebih suka gunakan teknik stroke.Pernah aku katakan sebelum ni yang aku lebih sukakan lukisan potret yang di siapkan dengan stroke yang kasar,tapi subjek tak lari.aku dah bosan dengan lukisan potret yang 'bersih' je..huhu
so insyallah aku akan cuba kekalkan dengan teknik ni.harap u'all suka k...(O:

No comments:

Post a Comment

tq for comments...(O: